maanantai 9. kesäkuuta 2014

Jemmaboksit

Lastenvaatekirppareilla olen tutustunut uuteen käsitteeseen, jemmaboksi. Sana itsessään nyt kertoo paljon, mutta en ole aiemmin törmännyt siihen lastenvaatekauppojen yhteydessä. Itselläni on tapana jemmata joko liian pieniä vaatteita tulevaisuutta ja mahdollista seuraavaa tulokasta varten TAI jos jostain syystä on tullut lahjaksi tai itse ostettua liian isoja niin ne tietysti myös odottavat omaa aikaansa kaapissa. Pieneksi jääneistä vaatteista kuitenkin olen säästänyt vain pienen osan, sillä kyllä vauvan vaatteiden ostaminen on niin harvinaista herkkua elämän aikana, että mielelläni ostan niitä lisää aina kun vaan tarve on!
Jotkut lastenvaatehamstraajat näyttävät ostelevan ja jemmailevan mitä tahansa vaan sopivalla rahalla saa, vaikka vaate ei olisi edes sopivaa kokoa tai muuten sopiva lapselle. Sitten kun tulee eteen vaate, jonka he oikeasti haluavat käyttöön lapselleen he voivat tarjota jemmaboksistaan jotain vaihdokkia näistä jemmatuista vaatteista, jotka on ostettu vain jemmatarkoitusta varten. Aika erikoista touhua. Kyllä minäkin nyt voin tarjota vaihdokkia jos en oikeasti jotain tarvitse tai pieniä vaatteita esimerkiksi, mutta en kyllä ala ostelemaan sen vuoksi "turhaa" että minulla olisi mahdollisimman paljon vaihdokkivarastoa jemmassa.
Mihin tämä nettikirppiskulttuuri vielä meneekään.. kai kohta jokaisella äidillä on oma maksupääte kotona ja voi maksaa osamaksulla tai laskulla jne..

2 kommenttia:

 1. Kukkuu...eiku siis Gugguu! ;)

  Kävin lukemassa enkä ymmärrä jemmabokseista hölkästäkään. Kaapit täynnä viiden lapsen nykyhetkisiä vaatteita, jemmabokseille pitäis varmaan olla omat vaatekaapit?! :O

  Useamminkin saa kirjoitella. :P

  Moikkuli moi!

  VastaaPoista
 2. Jeee, eka kommentti :) täytyy koittaa vähän useammin kirjotella! Joo mäkin luulen, että te tarvitsette jemmavaatekaapin, ei paljon boksit riitä :D

  VastaaPoista